Dinsdag 16 januari 2018 lezing door Elena Bronnikova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Trans-Siberische spoorlijn, ijzeren ruggengraat van Rusland

 Elena Bronnikova is een Russin, geboren en getogen in de grote Siberische stad Novosibirsk, waar  ze de universiteit heeft afgerond met een specialisatie in  Russische taal, letterkunde, en psychologie, en waar ze als docente werkte.

In Nederland geeft ze Russische les en  houdt ze lezingen over de Russische literatuur en vooral over de geschiedenis en cultuur van Siberië.

Zij is ook de vertegenwoordiger in Nederland van het Russische tijdschrift Het onbekende Siberië.

Het achtste wereldwonder, zo werd de Trans-Siberische spoorlijn bij de oplevering in het begin van de 20e eeuw genoemd. De kranten vergeleken de voltooiing van de spoorlijn met de ontdekking van Amerika en de aanleg van het Suezkanaal. Met een lengte van 9289 km is het nog altijd de langste spoorweg ter wereld, die als een ijzeren as door zeven tijdzones gaat en Europees Rusland en Siberië tot een geheel maakt.

Elena Bronnikova neemt u mee op een boeiende virtuele reis van Moskou naar Vladiwostok. U hoort welke rol de beroemde spoorlijn heeft gespeeld in de geschiedenis en cultuur van Rusland en de rest van de wereld. Kortom, een historische en culturele reis door tijd en ruimte.

 

 

Aanvang: 20.00 uur
Plaats: De Burghwall, Achterhaven 89, Edam
Leden gratis, niet-leden € 5,00 per persoon