Dinsdag 13 februari 2018 lezing door Kees Schilder (Kos)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GIUSEPPE VERDI 

 Kees Schilder (Kos) heeft zo’n beetje zijn hele leven aan de opera besteed. Hij geldt als één van de grote Nederlandse operakenners en van heinde en verre komen verzoeken voor lezingen als alom gerespecteerd operadeskundige. Hij weet op een zeer bevlogen wijze zijn enthousiasme en passie voor de opera in al zijn facetten op anderen over te brengen.

Met elan vertelt Kees in deze lezing veel over Giuseppe Verdi, één van de grootste opera- componisten ooit. Hij neemt je zó intens mee, dat je het gevoel hebt naast deze operakoning aan de piano te zitten toen hij een van zijn meesterwerken componeerde. Uiteraard worden de wetenswaardigheden afgewisseld met interessante geluidsfragmenten of delen van opera’s waarin Kees dezelfde aria’s in verschillende uitvoeringen met elkaar vergelijkt.

Door de deskundige en boeiende uitleg van Kees Kos gaan deuren open naar een muzikaal wonderland, die anders gesloten zouden blijven. Je waant je in de tijd van Verdi.

Kees Schilder leert je als het ware een nieuwe manier van luisteren aan, die opera toegankelijk voor iedereen maakt. Je ontdekt  een muziekgebied waar je misschien altijd een beetje onverschillig aan voorbijgegaan was, en waar je nu zo maar van kan genieten en veel plezier aan kan beleven.

 

Aanvang: 20.00 uur
Plaats: De Burghwall, Achterhaven 89, Edam
Leden gratis, niet-leden € 5,00 per persoon

 

Attentie: Kom op tijd, wij verwachten weer veel mensen!