Donderdag 15 maart 2018 lezing door Reno Raaymakers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hollandse Meesters in de Hermitage

 

Van 7 oktober 2017 tot en met 27 mei 2018 kunt u de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage zien in de Hermitage Amsterdam.

Op deze tentoonstelling zijn 63 werken samengebracht van 50 Hollandse schilders, waaronder maar liefst 6 topstukken van Rembrandt. Het is natuurlijk uitzonderlijk dat zo’n grote collectie Hollandse meesters Sint Petersburg verlaat en naar Amsterdam komt.

In deze lezing geeft Reno Raaijmakers een inleiding op de tentoonstelling. Er is daarbij natuurlijk aandacht voor de verschillende kunstenaars en hun werken, maar ook voor de tsaren die de kunstwerken verzameld hebben. Catharina de Grote (1729-1796) bijvoorbeeld had een grote voorliefde voor Hollandse kunst. Zij verwierf verschillende schilderijen van Rembrandt, onder andere het hierboven afgebeelde schilderij van Saskia als Flora, dat op de tentoonstelling te zien is. Catharina was met haar verzameling trendsettend. Zij stond aan de wieg van een volledige herwaardering van Rembrandt en zijn tijdgenoten. 

De tentoonstelling is te zien tot 27 mei 2018.

 

Aanvang: 20.00 uur
Plaats: Kerkgebouw De Swaen, Voorhaven 135, Edam

Leden gratis, niet-leden € 5,00 per persoon.