Dinsdag 18 oktober 2016 Jaarvergadering en lezing door Martijn Akkerman

 

19.30 uur Jaarvergadering voor de leden

en daarna lezing door Martijn Akkerman (openbaar toegankelijk)

 

Martijn-Akkerman

 

 

                                                                         

       

 

 

 

 

Kunst van juwelen

 

Juwelen hebben de mens de hele geschiedenis door vergezeld en in emotioneel en materieel opzicht vaak een belangrijke rol gespeeld, met dikwijls spannende, intrigerende, vermakelijke of pikante verhalen en anekdotes tot gevolg.

Martijn Akkerman is juwelenhistoricus en was als Alkmaarder van jongs af aan gefascineerd door Noord-Hollandse streekjuwelen. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis en ontwikkeling van Europese juwelen (onder meer Cartier, Philippe Wolfers en Hollandse 17de eeuw). Hij publiceert in vaktijdschriften en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Ook is hij woordvoerder van de juwelenkeuring tijdens Art Fair Den Bosch, PAN Amsterdam en TEFAF Maastricht. Martijn Akkerman is ook al jaren betrokken bij het televisieprogramma ‘Tussen Kunst en Kitsch’.

In deze lezing gaat hij in op allerlei interessante feiten rond producenten en klanten op de juwelenmarkt. Ook gaat hij in op actuele ontwikkelingen op de kunstmarkt en het veilingwezen. Natuurlijk besteedt hij ook veel aandacht aan de juwelen van Koningin Maxima.

Aanvang lezing: 20.15 uur
Plaats: Kerkgebouw De Swaen, Voorhaven 135, Edam
Leden € 4,00 en niet-leden € 8,00 per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *